NORTHs makroøkonomiske film

I en verden, hvor økonomiske forhold ændrer sig hurtigere end nogensinde, er det afgørende for virksomheder at forstå, hvordan makroøkonomiske faktorer som inflation, renter og økonomisk vækst påvirker deres drift. 

Hver 14. dag udkommer vi med en ny episode, hvor vi dykker ned i disse emner og mange flere for at give virksomheder de værktøjer, de behøver for at træffe informerede forretningsbeslutninger.

Vælg et emne du finder interessant

Ved at klikke på knapperne kan du sortere efter emne.

Er Kina på vej op igen?

Efter at Kina havde erklæret ‘sejr’ over corona i 2023, var der store forhåbninger til en genoplivning af den globale økonomi. Men hvordan har Kina faktisk klaret sig siden da?

Trumps økonomiske politik

Donald Trump har vundet det republikanske primærvalg og ligner en favorit til valget i november – men hvad er hans økonomiske politik og hvordan kommer markederne til at reagere hvis han vinder valget?

Er inflationen på vej tilbage?

Vi kigger nærmere på de nyeste tal og tendenser i europæisk og amerikansk økonomi, der lige nu peger i to ganske forskellige retninger.

Hvordan påvirker det amerikanske valg markederne?

Der er stort fokus på primærvalgene i USA, men hvordan påvirker amerikanske valg typisk markederne, og hvordan er forholdene i år ovenpå corona- og inflationskriser?

Krise i Rødehavet

Krisen i Rødehavet fortsætter og influerer på alt fra fragtrater til boligrenter. I dette klip gennemgår økonom Andreas Steno effekterne og hvad du skal holde øje med.

Makroøkonomiske udsigter for 2024: Blød landing eller recession?

Under dette arrangement vil fire økonomiske eksperter – Andreas Steno, Jens Schjerning, Mikkel Rosenvold og Mikael Milhøj – præsentere deres indsigt og prognoser omkring udsigterne for 2024.

Kina 2024

Hvordan er Kina kommet sig økonomisk efter pandemien? Hvad er udsigterne for kinesisk økonomi de næste 6-12 måneder? Det er nogle af de spørgsmål vi vil forsøge at besvare i denne episode.

Kan vi snart se et fald i renterne?

Skal renterne op eller ned i 2024? Hvad er renteudsigterne de næste 6 måneder? Hvad er renteudsigterne for de næste 2-5 år? Det er nogle af de spørgsmål vi vil forsøge at besvare i denne episode.

Hvornår kommer Ukraine i EU?​

I Bruxelles arbejdes der på højtryk for at få indlemmet Ukraine i EU-klubben. Men hvorfor haster det, er Ukraine overhovedet klar og hvilken betydning kan udvidelsen få for danske virksomheder?

Amerikansk gældskrise - Går det ud over din boligrente?

Hvorfor har den amerikanske stat så stort underskud? Hvad betyder underskuddet for den amerikanske økonomi og renterne? Hør Andreas Stenos analyse her.

Er inflationskrisen slut?

Hvad er inflationsudsigterne for 2024? Hvad skal du være opmærksom på som leder eller CFO? Det er nogle af de spørgsmål vi vil forsøge at besvare i denne episode.

Stigende oliepriser - rammer det benzinprisen?​​

Hvorfor er oliepriserne steget så meget? Hvilket globalt spil foregår omkring olieprisen? Og hvad kan din virksomhed gøre? Hør Mikkel Rosenvold besvare disse spørgsmål i denne episode.

Er energikrisen slut?

I første episode får du Andreas Steno Larsens analyse af de store udsving i elpriserne og udsigterne for energimarkederne frem mod vinteren 2023-2024.