Optimer arbejdskapitalen og forøg din virksomheds værdi

Vores dybe indsigt i det finansielle marked betyder, at vi forstår factorings og bankernes løsninger, priser og tankesæt i detaljen.

NORTHs specialister indenfor Financial Procurement hjælper CFO’en med at opnå den bedst mulige arbejdskapital, det bedste cash flow, den laveste rentemarginal og de bedste vilkår.

Optimering af arbejdskapital

Der er forskellige finansielle produkter, som kan hjælpe virksomheder med at forbedre deres arbejdskapital. Imidlertid er de ikke alle egnet til alle virksomheder eller situationer. Vores team af eksperter har en omfattende viden om de forskellige muligheder og arbejder tæt sammen med CFO’en for at finde de løsninger, der passer allerbedst til virksomhedens behov og situation.

Hvad giver et samarbejde med NORTH?

 • Øget likviditet og finansiel stabilitet
 • Mindre gæld og bedre mulighed for at investere i vækst
 • Større finansiel fleksibilitet og bedre risikoafdækning
 • Højere salgsprovenu ved salg af virksomhed

Working Capital Finance

 • Faktura købes af factoringselskab.
 • Benyttes primært af virksomheder med +200 mio. DKK i årlig omsætning.
 • Virksomheden kan lukke udestående på sin kunde og bogføre som kontanter.
 • Kreditrisikoen er overdraget til factoringselskab.
 • Rykkerprocedure kan enten overdrages til factoringselskabet eller forestås af virksomheden, alt efter hvilket factoringselskab der er valgt.​
 • Factoringselskab udbetaler procentuel værdi af faktura på udstedelsesdato.
 • Benyttes primært af virksomheder med under 200 mio. DKK i årlig omsætning.
 • Resten af fakturaens værdi udbetales ved forfald af faktura.
 • Behandles som et lån regnskabsmæssigt.
 • Rykkerprocedure kan overdrages til factoringselskab eller forestås af virksomheden selv.​
 • Også kendt som ’reverse factoring’.
 • Benyttes primært af virksomheder med +1 mia. DKK i årlig omsætning.
 • Bruges af virksomheder til at forlænge betalingsbetingelser.
 • Virksomheder laver aftale med deres bank om at tilbyde deres leverandører en bekræftet factoring aftale mod længere betalingsbetingelser.​
 1. Vælg en udbyder som teknisk passer til jeres setup og geografiske ambition.​ NORTH sikrer det rette setup, der reducerer risikoen for forkerte beslutninger, revisoranmærkninger og nedbringer interne omkostninger fra FTE.

 2. Få den bedste pris som understøtter jeres business case. NORTHs erfaring med bankforhandling sikrer jer de bedste priser. Vores argumentation bygger på tidligere cases og vores viden om bankernes prisfastsættelsesmodeller.

 3. Vækst jeres program. Factoring med 100% afkøb kan være begrænset af bankernes ønske om at kreditvurdere. Afstem derfor med banken hvad de stiller med af ressourcer til at få programmet i gang og til efterfølgende at vækste det. Supply chain finance programmer får almindeligt sjældent mere end 10 leverandører på deres programmer. NORTH vækster jeres program.

 4. Lav den rette implementering. Når først SCF eller factoring bliver implementeret, viser der sig ofte at være problemer med den operationelle implementering. Det skader virksomheden, ligesom der skabes unødvendige gener for dem, som ikke bliver målt på succesen af working capital. Det er for eksempel vigtigt at få afstemt de nye processer, som bankens systemer vil kræve. NORTH hjælper med at sikre den rette implementering.

Download vores finansielle guide til CFO'en

Økonomidirektør, Regnskabschef, Finance Manager – ja, uanset din stilling, er denne finansielle guide tiltænkt dig, der er beslutningstager i en finansfunktion med ansvar for virksomhedens finansiering, arbejdskapital, valutapolitik og risici inden for disse områder.

finansiel guide

NORTHs Proces

Et forløb med os strækker sig typisk over to måneder. Med afsæt i jeres specifikke behov gennemgår vi jeres kundebase og potentiale for at optimere arbejdskapitalen. Vi bringer vores analyse med til forhandlingsbordet med leverandører og samarbejdspartnere, hvor vi sammen med jer finder et setup, der bedst matcher jeres behov og mål og samtidig tilgodeser jeres samarbejdspartnere.

Fase 1

Aftale

I præsenterer jeres udfordringer, behov og ønsker. Vi præsenterer potentialet for at optimere jeres arbejdskapital, og vi indgår en aftale om analyse, benchmarking, vurdering og anbefaling.

Fase 2

Analyse

NORTH foretager en tilbundsgående analyse af jeres kundebase og potentialet for at optimere jeres arbejdskapital, herunder det der kan realiseres via fakturabelåning eller -afkøb samt supply chain finance.

Fase 3

Forhandling

Der arrangeres møder med de relevante leverandører, hvor analysen og vurderingen præsenteres. Vi samarbejder i forhandlingen om løsninger, der tilgodeser alle parter.

Fase 4

Forbedring

På baggrund af forhandlingen og leverandørernes tilbud præsenterer NORTH vores anbefaling af, hvilke løsninger og leverandører der bedst matcher jeres virksomheds behov og mål.

Det siger vores kunder om udbyttet af et projekt med os

Nogle af dem vi har hjulpet med at optimere arbejdskapitalen

SEC DATACOM GROUP
SEC DataCom Group er en nordisk IT-distributør med selskaber i Danmark, Finland, Norge og Sverige. I seneste regnskabsår havde SEC DataCom Group en omsætning på 1.085 mio. kr. og et resultat før skat på 12 mio. kr.

”NORTH har som uvildig part ageret yderst professionelt, skabt øget transparens – samt forhandlet priser og vilkår, som jeg er meget tilfreds med, idet der er tale om signifikante besparelser. Forhandlingsresultatet indebærer endvidere en lempeligere sikkerhedspakke, hvilket er værd at have in mente. De modtager mine bedste anbefalinger.” — Lars Zinglersen, CEO.

NORIDANE
NoriDane Foods er en handelsvirksomhed som importerer og distribuerer kød. NoriDane Foods handler med kød i 89 lande i hele verdenen med i alt 800 samarbejdspartnere. NoriDane Foods har ca. 80 medarbejdere og NoriDane Foods havde i 2020 en omsætning på 1,3 mia. DKK med et resultat før skat på 20,5 mio. DKK.

”Vi har været meget tilfreds med forløbet med NORTH, der har analyseret vores factoring-løsning. De har identificeret områder, der kunne optimeres, hvilket efterfølgende er gennemført, således der er opnået ikke uvæsentlige besparelser. Dertil har tidsforbruget fra min side endvidere matchet vores initiale drøftelser, hvilket er væsentligt at medtage i helhedsresultatet. Financial Procurement modtager mine bedste anbefalinger som følge af dette forløb.”

MAKI
Maki er den største legetøj og spil distributør i Norden. Maki distribuerer over 60 større internationale brands til mere end 5000 detailkæder, webshops og forhandlere i Danmark, Sverige, Norge og Finland. I seneste regnskab havde Maki en omsætning på over 500 mio. DKK og et driftsresultat på 63 mio. DKK

CFO Henrik Rennison Hansen udtaler i den forbindelse følgende: ”NORTH har rådgivet os omkring en vurdering og optimering af vores factoring – afkøbsprogram. Vi havde en forventning om, at vi havde konkurrencedygtige priser, da vi tidligere selv havde foretaget et udbud, men NORTHs indsigt i markedet, rådgivning og benchmarks gjorde at vi opnåede endnu bedre løsninger og priser, end hvad vi forventede muligt. Som følge af dette så har vi været meget tilfredse med deres arbejde som uvildig part.”

HT BENDIX
HT Bendix er en handelsvirksomhed, som sælger beslag og tilbehør til møbel- og køkkenindustrien i Danmark og i udlandet. I seneste regnskabsår havde HT Bendix et bruttoresultat på 70 mio. kr. med et resultat før skat på 26 mio. kr.

”Vi er meget tilfreds med deres arbejde og udbytte. Hele forløbet er håndteret effektivt og professionelt fra NORTHs side.”
— Claus Østergaard Jensen, CFO.

ABACUS MEDICINE
Abacus Medicine er en førende leverandør af original receptpligtig medicin i Europa og bygger på parallelimport - fri bevægelighed for varer på EU’s indre marked. Dette gør at Abacus Medicine tilbyder medicin til en lavere pris i markedet. Abacus Medicine har aktiviteter i over 12 lande med 750 ansatte. I seneste regnskabsår havde Abacus Medicine en omsætning på 3,1 mia. DKK og et EBITDA på 79 mio. DKK.

CFO Henrik Knudsen udtaler, at han har været tilfreds med forløbet håndteret af NORTH samt udbyttet deraf.

KK WIND SOLUTIONS
KK Wind Solutions er blandt verdens førende leverandører af elektriske kontrol- og styresystemer til vindmølleindustrien med en bred global kundeportefølje. KK koncernen har omkring 1.400 medarbejdere og er ejet af A.P. Møller Holding. I seneste regnskabsår havde KK Wind Solutions en omsætning på 2,1 mia. kr. og et resultat før skat på 176 mio. kr.

”NORTH har ageret struktureret og professionelt i hele processen, hvor NORTH har medvirket til skabelsen af et meget tilfredsstillende Reverse Factoring-program, hvilket lever op til vores forventninger. NORTHs kompetencer indenfor det finansielle område har været værdifulde, hvorfor vi synes de er anbefalelsesværdige.”

Erfarne eksperter i Financial Procurement

Vores eksperter har mange års erfaring fra den finansielle sektor og betalingsmarkedet, hvor de har udfærdiget et stort antal betalings- og finansielle løsninger. Læs om nogle af de +150 referencer NORTH Financial Procurement har hjulpet med at opnå bedre løsninger og priser. Du kan også se vores team.

Seneste nyheder

trioworld

Trioworld har anvendt NORTH – Financial Procurement som uvildig rådgiver i forbindelse med deres factoring program

Udbytte Med et kontinuerligt fokus på at have de bedste og mest omkostningseffektive løsninger, valgte Trioworld at...
digitalt billede

Adform har anvendt NORTH Financial Procurement til at analysere og optimere sine bankaftaler

Adform udtaler i denne forbindelse flg.: ”NORTH har været en afgørende samarbejdspartner i at få forhandlet et...
mand med mappe

Download NORTHs finansielle guide til CFO’en

Download NORTHs finansielle guide til CFO’en Økonomidirektør, Regnskabschef, Finance Manager – ja, uanset din...