Financial Lines omfatter forsikringsløsninger til virksomheder til beskyttelse imod økonomiske tab.

Vores rådgivere har dybdegående viden om detaljeret kendskab til både forsikringsbranchen og de komplekse vilkår og betingelser, der er involveret i forsikringsaftaler.

Financial Lines – hvad handler det om?

Financial Lines omfatter forsikringsløsninger til virksomheder til beskyttelse imod økonomiske tab. Udtrykket ”financial lines” er en sammensætning af ”financial loss” og ”insurance lines”. I modsætning til traditionelle forsikringsprodukter er person- og tingskade derfor ikke genstand for Financial Lines.

Traditionelt er Financial Lines tæt forbundet med D&O forsikring (Bestyrelses- og Direktionsansvars-forsikring) som er afgørende for at sikre ledere og bestyrelsesmedlemmer mod personligt økonomisk ansvar i tilfælde af påståede fejl eller forsømmelser. Det giver en beskyttelse mod potentielle økonomiske tab og juridiske omkostninger.

Selvom kerneproduktet indenfor Financial Lines stadig er Bestyrelses- og Direktionsansvarsforsikring, så omfatter området også en lang række andre forsikringer såsom:

  • Professionelt ansvar (PI)
  • Kriminalitetsforsikring
  • Employment practice liability (EPLI)
  • Prospektansvar
  • Pension trust liability (PTL)

Dette uanset branche (kommercielle som finansielle virksomheder) og uanset om det er offentlige organisationer, private eller børsnoterede virksomheder.

North kompas

Hvorfor er der behov for en specialist?

Det anbefales altid at søge professionel rådgivning fra forsikringseksperter, der specialiserer sig i Financial Lines. De kan hjælpe med at identificere virksomhedens behov og sikre den mest hensigtsmæssige og effektive dækning.

Financial Lines markedet er komplekst

  • Financial Lines forsikringer er af afgørende betydning for virksomheder og deres ledere; nogle af forsikringerne er stadig relativt nye, komplekse og meget lidt standardiserede
  • Det lovgivningsmæssige og juridiske miljø er genstand for konstant forandring
  • Forsikringerne må der ikke arbejdes med isoleret men i tilknytning til virksomhedens kontrakter, kontroller og procedurer, generel og personlig risk management mm.
  • Den stigende tendens i antallet af skader og betydelige tab, kræver erfarne specialister der forstår risikoen og har forsikringsprodukterne ”under kontrol”. Både når forsikringerne skal udtages og når skaden sker.

Financial Lines er et nicheområde, så uden specialiseret bistand, løber kunden risikoen for utilstrækkelig, mangelfuld eller ligefrem forkert forsikringsdækning.

Vi gør meget ud af at forstå risikoen, forhandle og implementere markedsledende forsikringsvilkår og sikre vores kunder adgang til de førende forsikringsselskaber indenfor de konkrete forsikringsområder.

Vil du høre mere om financial lines?

NORTH yder specialiseret rådgivning indenfor financial lines, der giver en beskyttelse mod potentielle økonomiske tab og juridiske omkostninger.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt Financial Lines Practice Leader, Esben Bundsgaard Pedersen, for en uforpligtende snak om financial lines.

Esben kan træffes man – fre kl. 9 – 16.

Ring 26 24 26 26
Skriv til [email protected]