Podcast - DET SKETE BARE IKKE!

De seneste år har på mange måder været nogle anderledes år. Stigende inflation grundet uro i verden og ændrede energileverancer, har skabt utryghed blandt virksomheder, investorer og familier.

For at takle uforudsete udfordringer som disse, har vi skabt et særligt rum til udveksling af viden. NORTH’s nye podcast: DET SKETE BARE IKKE! – en podcast for CFO’er. Podcasten udkommer hver 14. dag året rundt og giver dig spændende historier om uforudsete begivenheder, der har påvirket virksomheder.

Lyt og abonner

“DET SKETE BARE IKKE!” udgives via Spotify, Google, Podimo og Apple.

Vi anbefaler at abonnere på podcasten via din foretrukne podcast platform, så du løbende bliver notificeret, når vi udgiver nye episoder. 

Seneste episoder

Episode 7 – Bliver danske virksomheder hægtet af AI-toget? Gæst: Brian Mikkelsen

Vi har fornemt besøg i dagens udgave af “DET SKETE BARE IKKE!”, nemlig direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Vi skal drøfte den pågående AI-bølge og hvordan danske virksomheder er klædt på til at hoppe på toget. Brian Mikkelsen og Dansk Erhverv har netop lanceret et samlet AI-udspil, som vi behandler grundigt i dagens afsnit. Skal virksomhederne have hjælp fra politisk hold og hvad kan man gøre som mindre eller mellemstor virksomhed?

Episode 6 – Hvad gør du hvis din Facebook og Instagram bliver hacket?

Hvad gør du hvis din Facebook og Instagram bliver hacket? Det spørgsmål blev pludselig virkelighed i virksomheden RAM’n, der blev angrebet og mistede kontrol over en af deres vigtigste salgskanaler. Hør hvordan de løste situationen og hvilke gode råd de har til andre virksomheder, der er afhængige af sociale medier eller på andre måder sårbare overfor cyberangreb. Hør også en analyse fra SMV Danmarks cybersikkerhedsekspert Pernille Birch.

Episode 5 – Er 4 dages arbejdsuge løsningen på høje energipriser og medarbejdertrivsel?

Næsten alle virksomheder blev ramt af et reality check da elpriserne pludselig eksploderede efter Putins invasion af Ukraine sidste år. Det gælder især produktionsvirksomhederne med tungt, energikrævende maskineri. Samtidig møder mange virksomheder krav om øget fleksibilitet og frihed til at tilpasse arbejdsugen – men hvordan løser man det?

I Horsens ligger RK Smede- og Maskinfabrik, som havde et kreativt svar på de udfordringer – nemlig en 4-dages-arbejdsuge. Det er måske mest noget du forbinder med reklamebureauer på Vesterbro i København, men i Horsens har det været en kæmpe succes og det behandler vi i dagens afsnit, hvor energiøkonom Andreas Steno også giver en analyse af de seneste trends på naturgas- og energimarkederne og udsigterne for elpriserne for danske virksomheder.

Episode 4 – Hvad gør du når Amazon kommer?

I årevis har vi talt om Amazons snarlige indtog i Danmark, men hvornår kommer de egentlig? Hvordan er det gået dem i Sverige? Og er det i virkeligheden en større mulighed end trussel for danske virksomheder?

Vi kigger nærmere på Amazon med to skarpe eksperter. Søren Kipling har selv solgt varer for millioner af euro via tysk Amazon og driver i dag Amazon-rådgivningshuset ‘Be-ahead’. Niels Ralund er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv og har meget skarpe holdninger til, hvordan hans medlemsvirksomheder bliver klar til Amazon.

Episode 3 – Hjælp mine medarbejdere arbejder hjemme!

Hvordan leder man remote arbejde? Er det en styrke eller en svaghed? Hvad findes der af hybridmodeller? Hvorfor er San Francisco blevet en zombieby?

Det behandler vi i denne uges udgave af Det skete bare ikke! Vi giver dig to vinkler på remote arbejde – dels David Heinemeier, der har medarbejdere over hele verden i sit amerikanske softwarefirma og dels Christina Lambach, der er managing partner i kommunikationsbureauet Essencius i København. Hvordan greb de hver især hjemmearbejdsbølgen an og hvilke læringer har de gjort sig?

Episode 2 – Hvad gør man når banken krakker? Historien om Silicon Valley Bank

Hvad gør du som leder når virksomhedens bank pludselig krakker? Det stod David Heinemeier og Hans Schambye midt i da deres virksomheder havde penge i klemme i Silicon Valley Bank og First Republic. Hør i dagens afsnit hvordan de agerede og deres bedste råd til hvordan du undgår at få fingrene i klemme. Hør endvidere tidligere bankøkonom Andreas Stenos analyse af den pågående bankkrise – for er den overhovedet overstået?

Episode 1 – Slog energikrisen Irma ihjel?

Velkommen til premiereafsnittet af “DET SKETE BARE IKKE! – En podcast for CFO’er”. Vi har besøg af Coop’s informationsdirektør Jens Juul, der fortæller om de hektiske dage, da energipriserne pludselig eksploderede og Coop måtte håndtere et totalt forandret omkostningsbillede for deres butikker. Hør blandt andet hvordan Coop overvågede energimarkedet samt hvordan energikrisen spillede ind på beslutningen om at lukke Irma-kæden.

Feedback til NORTH's podcast?

Har du feedback, tanker eller idéer, som du gerne vil dele med os? Ønsker du måske endda selv at deltage i vores podcast og bidrage med din viden? Eller sidder du inde med forslag til spændende gæster eller emner, som vi bør udforske i kommende episoder? 

Uanset hvad, så opfordrer vi dig til at udfylde formularen nedenfor og sende os en besked. Dit bidrag hjælper os med at skabe en engagerende og informativ podcast, der leverer værdi til vores lyttere. 

Vi ser frem til at høre fra dig!