Podcast - DET SKETE BARE IKKE!

De seneste år har på mange måder været nogle anderledes år. Stigende inflation grundet uro i verden og ændrede energileverancer, har skabt utryghed blandt virksomheder, investorer og familier.

For at takle uforudsete udfordringer som disse, har vi skabt et særligt rum til udveksling af viden. NORTH’s nye podcast: DET SKETE BARE IKKE! – en podcast for CFO’er.

Sammen med erfarne top-eksperter og gæster dykker vi, hver 14-dag, ned i fascinerende historier fra erhvervslivet, der har påvirket virksomheder, samt de nyeste trends indenfor teknologi, ledelse og risikostyring.

Lyt og abonner

“DET SKETE BARE IKKE!” udgives via Spotify, Google, Podimo og Apple.

Vi anbefaler at abonnere på podcasten via din foretrukne podcast platform, så du løbende bliver notificeret, når vi udgiver nye episoder. 

Seneste episoder

Episode 12 – Op at stå! Gæst: Ole Wessung

Er det lige så farligt at sidde ned som at ryge? Hvad kan det betyde for medarbejdertilfredshed og sundhed på arbejdspladsen hvis medarbejderne står op? Og hvordan opnår man reelle adfærdsændringer når vi allesammen har købt hæve/sænkeborde, ergonomiske stole og alt muligt andet tilbehør?

Vi har hevet eksperten Ole Wessung fra 360sundhed i studiet, hvor vært Mikkel Rosenvold bliver udfordret til at gennemføre podcasten stående! Hør hvorfor det er så sundt og naturligt at stå op og hvad du skal gøre på din arbejdsplads.

Episode 11 – Skal renterne op eller ned i 2024? Med Andreas Steno

Mens inflationskrisen er ved at tage af, er der stadig stor usikkerhed omkring renteudviklingen i Europa og USA. Sammen med analytiker og tidligere chefstrateg Andreas Steno tager vi et nærmere kig på de underliggende tendenser og giver et bud på renteudviklingen de næste 6 måneder samt de næste 2-5 år. Skal renterne op eller ned og hvad er de bedste råd til dig som boligejer eller virksomhed?

Episode 10 – Har Kina toppet?

Efter et par årtier med utrolige vækstrater er Kina stødt på problemer. Lønningerne stiger mens befolkningen har toppet – og midt i det hele er Kina ramt af øget konkurrence fra det globale Syd. Hvor stiller det “riget i midten” og hvad er udsigterne for danske virksomheder i landet?

Vi spørger Kina-ekspert Peter Lisbygd, der har mange års erfaring med at hjælpe danske virksomheder i gang i Kina. Hør hvad man skal forvente i mødet med en kinesisk modpart og hvordan man navigerer kulturnormer, partirepræsentanter og sprogbarrierer.

Episode 9 – Makroøkonomisk status med Andreas Steno

I denne særudgave af “DET SKETE BARE IKKE!” kigger vi ind i de kommende kvartaler med makroøkonomiske briller på. Vi står midt i en langtrukken inflationskrise og alle boligejere må forholde sig til markant højere renter end vi har været vant til. For at forstå årsagerne retter vi fokus på den amerikanske gældssituation og effekterne på de globale markeder. Det sker med finansekspert Andreas Steno, der har mange års erfaring fra banksektoren og med makroanalyse.

Episode 8 – Kan virksomheden overleve uden ejerlederen?

Ejerledede virksomheder er en til tider overset, men helt fundamental del af det danske erhvervsliv. Men hvilke karakteristika har ejerledede virksomheder og hvad betyder det når ejerlederen pludselig lægger sig syg eller får for travlt? Hvilke ansættelser skal der til og hvornår giver det ikke længere mening med en ejerleder? Vi drøfter sagens med landets største ekspert på området – Professor Kasper Meisner fra CBS.

Episode 7 – Bliver danske virksomheder hægtet af AI-toget? Gæst: Brian Mikkelsen

Vi har fornemt besøg i dagens udgave af “DET SKETE BARE IKKE!”, nemlig direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Vi skal drøfte den pågående AI-bølge og hvordan danske virksomheder er klædt på til at hoppe på toget. Brian Mikkelsen og Dansk Erhverv har netop lanceret et samlet AI-udspil, som vi behandler grundigt i dagens afsnit. Skal virksomhederne have hjælp fra politisk hold og hvad kan man gøre som mindre eller mellemstor virksomhed?

Episode 6 – Hvad gør du hvis din Facebook og Instagram bliver hacket?

Hvad gør du hvis din Facebook og Instagram bliver hacket? Det spørgsmål blev pludselig virkelighed i virksomheden RAM’n, der blev angrebet og mistede kontrol over en af deres vigtigste salgskanaler. Hør hvordan de løste situationen og hvilke gode råd de har til andre virksomheder, der er afhængige af sociale medier eller på andre måder sårbare overfor cyberangreb. Hør også en analyse fra SMV Danmarks cybersikkerhedsekspert Pernille Birch.

Episode 5 – Er 4 dages arbejdsuge løsningen på høje energipriser og medarbejdertrivsel?

Næsten alle virksomheder blev ramt af et reality check da elpriserne pludselig eksploderede efter Putins invasion af Ukraine sidste år. Det gælder især produktionsvirksomhederne med tungt, energikrævende maskineri. Samtidig møder mange virksomheder krav om øget fleksibilitet og frihed til at tilpasse arbejdsugen – men hvordan løser man det?

I Horsens ligger RK Smede- og Maskinfabrik, som havde et kreativt svar på de udfordringer – nemlig en 4-dages-arbejdsuge. Det er måske mest noget du forbinder med reklamebureauer på Vesterbro i København, men i Horsens har det været en kæmpe succes og det behandler vi i dagens afsnit, hvor energiøkonom Andreas Steno også giver en analyse af de seneste trends på naturgas- og energimarkederne og udsigterne for elpriserne for danske virksomheder.

Episode 4 – Hvad gør du når Amazon kommer?

I årevis har vi talt om Amazons snarlige indtog i Danmark, men hvornår kommer de egentlig? Hvordan er det gået dem i Sverige? Og er det i virkeligheden en større mulighed end trussel for danske virksomheder?

Vi kigger nærmere på Amazon med to skarpe eksperter. Søren Kipling har selv solgt varer for millioner af euro via tysk Amazon og driver i dag Amazon-rådgivningshuset ‘Be-ahead’. Niels Ralund er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv og har meget skarpe holdninger til, hvordan hans medlemsvirksomheder bliver klar til Amazon.

Episode 3 – Hjælp mine medarbejdere arbejder hjemme!

Hvordan leder man remote arbejde? Er det en styrke eller en svaghed? Hvad findes der af hybridmodeller? Hvorfor er San Francisco blevet en zombieby?

Det behandler vi i denne uges udgave af Det skete bare ikke! Vi giver dig to vinkler på remote arbejde – dels David Heinemeier, der har medarbejdere over hele verden i sit amerikanske softwarefirma og dels Christina Lambach, der er managing partner i kommunikationsbureauet Essencius i København. Hvordan greb de hver især hjemmearbejdsbølgen an og hvilke læringer har de gjort sig?

Episode 2 – Hvad gør man når banken krakker? Historien om Silicon Valley Bank

Hvad gør du som leder når virksomhedens bank pludselig krakker? Det stod David Heinemeier og Hans Schambye midt i da deres virksomheder havde penge i klemme i Silicon Valley Bank og First Republic. Hør i dagens afsnit hvordan de agerede og deres bedste råd til hvordan du undgår at få fingrene i klemme. Hør endvidere tidligere bankøkonom Andreas Stenos analyse af den pågående bankkrise – for er den overhovedet overstået?

Episode 1 – Slog energikrisen Irma ihjel?

Velkommen til premiereafsnittet af “DET SKETE BARE IKKE! – En podcast for CFO’er”. Vi har besøg af Coop’s informationsdirektør Jens Juul, der fortæller om de hektiske dage, da energipriserne pludselig eksploderede og Coop måtte håndtere et totalt forandret omkostningsbillede for deres butikker. Hør blandt andet hvordan Coop overvågede energimarkedet samt hvordan energikrisen spillede ind på beslutningen om at lukke Irma-kæden.

Feedback til NORTH's podcast?

Har du feedback, tanker eller idéer, som du gerne vil dele med os? Ønsker du måske endda selv at deltage i vores podcast og bidrage med din viden? Eller sidder du inde med forslag til spændende gæster eller emner, som vi bør udforske i kommende episoder? 

Uanset hvad, så opfordrer vi dig til at udfylde formularen nedenfor og sende os en besked. Dit bidrag hjælper os med at skabe en engagerende og informativ podcast, der leverer værdi til vores lyttere. 

Vi ser frem til at høre fra dig!