Markedsledere inden for uvildig finansiel rådgivning

Via The NORTH Way guider vi jer sikkert gennem det komplekse finansielle marked. Vi analyserer og vurderer jeres nuværende finansielle aftaler og betalingsløsninger, præsenterer jeres muligheder og besparelsespotentiale og er ved jeres side i den efterfølgende forhandling med banken eller den finansielle aktør.

Vores ydelser

Vi er specialister inden for betalingsløsninger, betalingstyper, indløsningsaftaler, valutaomvekslinger, finansielle kontrakter, finansiering, indlån leasing, cash management, kortløsninger og meget andet. Vores ydelser inddeler vi i tre overordnede kategorier:

Forbedring af banksamarbejde

Bankernes gebyrer er de seneste år steget betydeligt og er pt. på det højeste niveau nogensinde. Dertil kommer at flere af bankens omkostninger er skjulte, sådan at den samlede pris for en banks produkter er højere end det oprindeligt fremstilles. Vi hjælper CFO’en med at opnå de rette individuelle løsninger, priser og samarbejdspartnere.
 • Komplet overblik over faktiske priser
 • Benchmarking i forhold til markedet og alternative finansielle løsninger
 • Genforhandling af nuværende løsninger og priser
 • Enkelt administrativt setup
Læs mere

Betalingsløsninger

Forbrugerne efterspørger lokale betalingstyper, som gør det let og hurtigt at gennemføre et køb. NORTH giver dig en uvildig vurdering og anbefaling til din virksomheds online og fysiske betalingsløsninger, betalingstyper og valg af udbyder, så du sikrer en købsoplevelse i verdensklasse på alle jeres markeder og salgskanaler.
 • Komplet overblik over jeres omkostninger
 • Store besparelser
 • Minimalt ressourcebrug fra jeres side
 • Optimal købsoplevelse ved at tilbyde lokale betalingstyper på tværs af lande
Læs mere

Optimering af arbejdskapital

Der er flere forskellige finansielle produkter, der kan hjælpe virksomheder med at optimere deres arbejdskapital, men ikke alle passer til alle virksomheder eller situationer. Vores team af eksperter har en dyb forståelse for de forskellige muligheder og arbejder sammen med CFO'en for at finde de rette løsninger, der passer til virksomhedens behov.
 • Øget likviditet og finansiel stabilitet
 • Mindre gæld og bedre mulighed for at investere i vækst
 • Større finansiel fleksibilitet og bedre risikoafdækning
 • Højere salgsprovenu
Læs mere

Download NORTHs guide til bedre betalingsløsninger og priser 2024

I denne guide til betalingsløsninger og betalingstyper til e-handel anno 2024 vil vi give et indblik i de førende muligheder, der er tilgængelige. Formålet er at hjælpe dig som beslutningstager i din virksomhed med at vælge de mest optimale løsninger, der passer til dine specifikke behov og forbrugernes forventninger.

Guiden er udarbejdet for at give dig den viden, du har brug for at træffe de bedste beslutninger for din forretning, når det gælder betalingsløsninger og betalingstyper.

The NORTH Way - Financial Procurement

Analyse: Hos NORTH har vi en årelang erfaring og indsigt i markedet for bank-, betalings- og finansielle aftaler. Derfor er vi ekstraordinært dygtige til at analysere din virksomheds nuværende aftaler, så vi sammen kan identificere nye muligheder for både bedre løsninger og besparelser.

Vurdering: Vi skaber en solid vurdering af optimeringsmulighederne for dine nuværende bank-, betalings- og finansielle aftaler – og dét uden at din virksomhed samtidig skal afsætte en masse ressourcer til processen. 

Anbefaling: Vi præsenterer altid en gennemarbejdet og velargumenteret anbefaling, som stiller virksomheden stærkt i den videre dialog med jeres finansielle leverandører. Hvis du ønsker det, kan vi naturligvis også bistå jer i forhandlingerne, Så sikrer vi, at I får udnyttet alle muligheder for besparelser og bedre vilkår – og på den måde bliver trækket på virksomhedens egne ressourcer også minimalt.

Overvågning: Som kunde hos NORTH drager du fordel af, at vi konstant overvåger finansmarkedet. Det betyder, at vi informerer dig med det samme, når nye muligheder for besparelser og bedre løsninger opstår.

North kompas

Vi har rådgivet og hjulpet +200 virksomheder med at opnå markante besparelser

Søstrene Grene
Søstrene Grene er en anerkendt familieejet virksomhed med oprindelse i Aarhus fra 1973 med webshop og butikker fordelt i Skandinavien og Europa. I det seneste regnskabsår, havde Søstrene Grene en omsætning på 1,7 milliarder DKK og resultat før skat på 209 millioner DKK. 

“I hele forløbet har NORTH, på egen hånd, stået for dialog og forhandling af vores vilkår. NORTH har løbende holdt os ajourført og har agereret på vegne af Søstrene Grenes interesser, og følelsen i maven under hele processen har været rigtig god. Projektet og forløbet har været yderst positivt – og det har været meget tilfredsstillende at jeg fra sidelinjen har kunne se projektet og resultaterne udfolde sig med minimal indsats fra min side.” – Martin Kofoed Lundgaard, CFO for Søstrene Grene

DANSK FLYGTNINGEHJÆLP
Dansk Flygtningehjælp er en førende, international flygtningeorganisation, der støtter flygtninge med humanitær nødhjælp og beskyttelse hele vejen: under eksil, bosættelse, og integration i et nyt land. Dansk Flygtningehjælp havde i seneste årsregnskab indsamlede midler/ indtægtsskabende aktiviteter for ca. 3,2 mia. DKK.

”NORTH har hjulpet os ifm. skift af hovedbank. Vi har været glade for at kunne gøre brug af deres brede markedskendskab til at sikre en løsning, der er markedskonform og som løser vores behov for at få penge ud i verdens brændpunkter med kort varsel. NORTH var samtidig hurtige til at sætte sig ind i vores særlige behov og komme med forslag til, hvordan disse kunne løses. Jeg er ikke i tvivl om, at den løsning vi har nu, er bedre end den ville have været, hvis vi ikke havde bedt NORTH om at bistå os.” — Mette Barfod, CFO..

EVA SOLO
Eva Solo er en anerkendt dansk designvirksomhed, der er etableret i 1913. I seneste regnskabsår havde Eva Solo et bruttoresultat på 62 mio. kr. med et resultat før skat på 20 mio. kr.

”NORTH udfordrede os på priserne i vores bankaftale og hævdede, at de ikke var markedskonforme ift. hvor attraktiv de vurderede vi var for bankerne. Derfor startede vi en proces, som endte med et udbud af vores bankforretning. Resultatet blev, at vi opnåede en pæn procentuel besparelse uden at skifte bank. NORTH har igennem hele processen været nemt tilgængelige og fagligt kompetente. Vi har hele vejen følt, at det var en god og ordentlig proces. Jeg er overbevist om, at vi ikke havde opnået samme resultat uden NORTHs viden og medvirken.”
— Sten Clemen Andersen, CFO.

DANMARKS LÆRERFORENING
Danmarks Lærerforening er en af de ældste lønmodtagerorganisationer i Danmark og blev stiftet den 4. maj 1874. Danmarks Lærerforening er en faglig organisation med godt 90.000 medlemmer, som primært udgøres af lærere og skoleleder. Foreningen har til formål at varetage medlemmernes økonomiske, pædagogiske og tjenestelige interesser.

”Vi har oplevet NORTH som en betryggende sparringspartner, der har analyseret vores finansielle aftaler med såvel banker som betalingsløsninger, hvorved vi har fået øget indsigt og gennemsigtighed for mulighederne i markedet. Det er vigtigt for foreningen at være sikre på, at alle leverandører til stadighed tilbyder optimale vilkår for foreningen, hvorfor vi har haft stort udbytte af de kompetencer og den indsigt i markedet, som NORTH har. Jeg kan derfor klart anbefale deres uvildige arbejde overfor andre.”

PWT GROUP
PWT Group ejer og driver to herretøjskæder, Tøjeksperten og Wagner, der tilsammen har 146 tøjbutikker i Skandinavien og beskæftiger mere end 375 medarbejdere. Butikkerne sælger en række forskellige brands herunder PWT Groups egne stærke brands såsom bl.a. Lindbergh, Bison, JUNK de LUXE og Morgan. PWT Group omsatte i 2019 for 873 mio. DKK og havde et EBITDA på 159 mio. DKK.

”NORTH har bistået os med en gennemgang og analyse af vores indløsningsaftaler – dertil har de forhandlet på vores vegne. Dette har resulteret i en besparelse, som vi ikke ville være foruden, hvorfor vi er tilfredse med deres rådgivning og resultatskabelse.”

GOODIEBOX
Goodiebox er en månedlig selvforkælelsesboks med fem-syv beauty-produkter udvalgt fra de mest populære, innovative og trendskabende brands. Goodiebox har over 220.000 medlemmer i mere end 10 lande.

”NORTH har haft den fornødne ekspertise og rådgivet os indenfor dette område. De gjorde dette ved at skabe overblik over de forskellige betalingsløsninger og den dertilhørende omkostning. Gennemsigtigheden er øget væsentligt – og processen har ligeledes medført en markant besparelse, hvilken vi er meget tilfredse med. Dertil styrede NORTH hele processen, hvilket betød, at vores ressourcebrug var meget begrænset. Vi er meget tilfredse med resultaterne samt samarbejdet med NORTH.”

NORIDANE
NoriDane Foods er en handelsvirksomhed som importerer og distribuerer kød. NoriDane Foods handler med kød i 89 lande i hele verdenen med i alt 800 samarbejdspartnere. NoriDane Foods har ca. 80 medarbejdere og NoriDane Foods havde i 2020 en omsætning på 1,3 mia. DKK med et resultat før skat på 20,5 mio. DKK.

”Vi har været meget tilfreds med forløbet med NORTH, der har analyseret vores factoring-løsning. De har identificeret områder, der kunne optimeres, hvilket efterfølgende er gennemført, således der er opnået ikke uvæsentlige besparelser. Dertil har tidsforbruget fra min side endvidere matchet vores initiale drøftelser, hvilket er væsentligt at medtage i helhedsresultatet. Financial Procurement modtager mine bedste anbefalinger som følge af dette forløb.”

Zizzi
Zizzi, tidligere kendt som Ball Group, er en virksomhed der fokuserer på modetøj til den selvsikre og moderne kvinde i plus-size segmentet. Zizzi havde i 2020 en omsætning på ca. 657 mio. DKK og har 475 ansatte. Zizzi har webshops i Danmark, Sverige, Finland, Holland, Norge, Tyskland, Østrig, Frankrig og Belgien.  Zizzi har ca. 90 fysiske butikker i Danmark, Finland, Norge og Holland.

”I forbindelse med vores overvejelse om at anvende en ny betalingsaktør har Financial Procurement rådgivet os om løsninger og optimeret prissætningen betydeligt. Dertil har Financial Procurement ligeledes rådgivet os omkring forbrugerfinansiering – afterpay, hvor prissætningen ligeledes med Financial Procurement’s rådgivning blev forbedret betydeligt. Vi har i forbindelse med projektet opnået en væsentlig besparelse, opnået øget gennemsigtighed samt bedre løsninger, hvorfor vi er meget tilfredse med Financial Procurement’s arbejde.”

DANSK METAL
Dansk Metalarbejderforbund er en fagforening og faglig A-kasse med ca. 100.000 medlemmer. Dansk Metal er grundlagt i 1888, hvor der er tale om én af de ældste fagforeninger i Danmark.

”Låneoptagelsen blev på vilkår, der var væsentlig bedre, end vi havde forventet indledningsvis, mens alle øvrige konditioner og fordeling af realkreditlån endvidere blev analyseret, vurderet og forhandlet samt håndteret på professionel vis. Ydermere blev øvrige finansielle aftaler analyseret dybdegående, hvilket sikrede os en signifikant besparelse, som vi ikke ville være foruden, uden at forholdet til bankforbindelsen blev kompromitteret, hvilket selvsagt var vigtigt. NORTH udviste tydelige kompetencer på feltet, hvorfor vi er meget tilfredse – samt naturligvis vil benytte deres kompetencer fremadrettet.”

SEC DATACOM GROUP
SEC DataCom Group er en nordisk IT-distributør med selskaber i Danmark, Finland, Norge og Sverige. I seneste regnskabsår havde SEC DataCom Group en omsætning på 1.085 mio. kr. og et resultat før skat på 12 mio. kr.

”NORTH har som uvildig part ageret yderst professionelt, skabt øget transparens – samt forhandlet priser og vilkår, som jeg er meget tilfreds med, idet der er tale om signifikante besparelser. Forhandlingsresultatet indebærer endvidere en lempeligere sikkerhedspakke, hvilket er værd at have in mente. De modtager mine bedste anbefalinger.” — Lars Zinglersen, CEO.

NISSENS
Nissens er en global virksomhed indenfor produktion og salg af køleudstyr til bilbranchen og vindindustrien. I seneste regnskabsår havde Nissens en omsætning på 2 mia. kr. med et EBITDA på 235 mio. kr.

“Nissens har anvendt NORTH til rådgivning omkring optimering af finansielle løsninger, aftaler og priser.”

MAKI
Maki er den største legetøj og spil distributør i Norden. Maki distribuerer over 60 større internationale brands til mere end 5000 detailkæder, webshops og forhandlere i Danmark, Sverige, Norge og Finland. I seneste regnskab havde Maki en omsætning på over 500 mio. DKK og et driftsresultat på 63 mio. DKK.

”NORTH har rådgivet os omkring en vurdering og optimering af vores factoring – afkøbsprogram. Vi havde en forventning om, at vi havde konkurrencedygtige priser, da vi tidligere selv havde foretaget et udbud, men NORTHs indsigt i markedet, rådgivning og benchmarks gjorde at vi opnåede endnu bedre løsninger og priser, end hvad vi forventede muligt. Som følge af dette så har vi været meget tilfredse med deres arbejde som uvildig part.” — Henrik Rennison Hansen, CFO.

STOFF & STIL
Stoff & Stil har 28 butikker i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland med salg af tekstiler og hobbyartikler. Stoff & Stil havde i seneste regnskabsår en omsætning på 350 millioner kr. og et resultat før skat på 11 millioner kr.

”Hvorfor ikke vælge NORTH? De har igennem processen ageret yderst professionelt og har fokuseret på, at få afdækket vores behov igennem det mest optimale set-up. Det har medført en signifikant besparelse på vores finansielle løsninger, ydermere ved minimal brug af interne ressourcer. Vi agter fortsat at benytte NORTH som finansiel sparringspartner, så vi løbende sikrer det rigtige set-up og konkurrencemæssige priser. På baggrund heraf vil jeg til enhver tid anbefale NORTH!”
— Mark Wodstrup Betzer, CFO & COO.

SECOND FEMALE
Second Female er en nordisk modevirksomhed, som sælger tøj til kvinder. I seneste regnskabsår havde Second Female et bruttoresultat på 23 mio. kr. med et resultat før skat på 14 mio. kr.

“Indledningsvis var jeg forbeholden ved at anvende en uvildig bankmægler, idet jeg forventede, at vi havde de optimale løsninger og en markedskonform prissætning. NORTHs stærke kompetencer samt store forståelse for de finansielle produkter har givet Second Female et stort udbytte i form af; væsentlig bedre løsninger og lempeligere sikkerhedspakke, transparens og overblik – samt en betydelig forbedring i prissætningen. Selve processen er håndteret professionelt og effektivt fra NORTHs side.”
— Steen Holtermann, CEO.

TRANSMEDICA
Transmedica er en nordisk sundhedskoncern med en bred vifte af ydelser til sundhedssektorerne i Skandinavien. I seneste regnskabsår havde Transmedica en omsætning på 188 mio. kr. med et resultat før skat på 12 mio. kr.

“NORTH har overgået mine forventninger – både i forhold til besparelser, men også med henblik på at skabe et tillidsvækkende samarbejde. Min tidsanvendelse i processen har været minimal, hvorfor NORTH har håndteret processen selvstændigt og effektivt; rekvireret data, opstillet og analyseret – og afslutningsvis forhandlet bedre løsninger og vilkår. Der er tale om et tilfredsstillende og udbytterigt forløb, hvorfor NORTH modtager mine bedste anbefalinger.”
— Christian Julskov Thulesen, CFO.

V.O.S DESTINATION MANAGEMENT
V.O.S er én af Nordens førende rejsearrangører/incoming-bureauer, som håndterer rejser i Skandinavien, Island og Baltikum. I seneste regnskabsår havde V.O.S et bruttoresultat på 67 mio. kr. med et resultat før skat på 19 mio. kr.

“NORTH har med deres professionelle tilgang sørget for at vi har fået et helt andet overblik og skabt gennemsigtighed, mens vi endvidere har valgt at ændre flere dele på vores cash management set-up efter deres anbefaling. NORTH har forhandlet væsentlige bedre løsninger og priser for os med vores eksisterende bankforbindelse – og vi har fortsat en konstruktiv og positiv dialog med banken. Jeg har anvendt meget begrænset med ressourcer – og ønsker også fremadrettet at anvende NORTH.”
— Ann Kristina Bret, CEO.

HT BENDIX
HT Bendix er en handelsvirksomhed, som sælger beslag og tilbehør til møbel- og køkkenindustrien i Danmark og i udlandet. I seneste regnskabsår havde HT Bendix et bruttoresultat på 70 mio. kr. med et resultat før skat på 26 mio. kr.

”Vi er meget tilfreds med deres arbejde og udbytte. Hele forløbet er håndteret effektivt og professionelt fra NORTHs side.”
— Claus Østergaard Jensen, CFO.

AARSTIDERNE
Aarstiderne er en dansk virksomhed, som sælger måltidskasser. Aarstiderne forsøger at genskabe den tætte forbindelse mellem dyrkningen af jorden og glæden ved økologiske måltider, fulde af gode råvarer, smagsoplevelser og nærvær. Aarstiderne havde senest en omsætning på over 660 mio. DKK, og beskæftigede knap 300 ansatte.

“NORTH har ageret betroet uvildig finansiel rådgiver, hvor de har skabt stor værdi i analysefasen såvel som i forhandlingerne med leverandørerne, qua deres ekspertise og indsigt indenfor de forskellige finansielle områder. Det har endvidere været befriende at kunne stille andre fagspørgsmål og få svar herpå hurtigt, uden det var en del af processen og opgaven. Der har været tale om en behagelig og værdiskabende proces, hvor jeg er meget tilfreds med resultatet, og derfor gerne anbefaler andre virksomheder at anvende NORTH.”
— Simon Jarl Jacobsen, CFO.

NOTIO LIVING
Notio Living er en international møbelvirksomhed, som designer og producerer boligmøbler. I seneste regnskabsår havde Notio Living et bruttoresultat på 32 mio. kr. og et resultat før skat på 10 mio. kr.

“Vores møde med NORTH har bestemt været en positiv oplevelse. Vi skal gerne indrømme, at vi på forhånd var lidt skeptiske i forhold til muligheden for at kunne opnå store besparelser. Men NORTH har med deres store indsigt i bankverdenen medvirket til, at vi har fået forhandlet nye og væsentligt bedre vilkår. Samtidig har det været en meget lærerig proces for os, og vi kan helt klart anbefale NORTH som samarbejdspartner.”
— Bo Søndergaard, Økonomichef.

PHASE ONE
Phase One er en verdensførende leverandør af billedbehandlingssoftware og digitale mellemformat kameraer til professionelle fotografer. I seneste regnskabsår havde Phase One en omsætning på 468 mio. kr. og et resultat før skat på 53 mio. kr.

”NORTHs rådgivning har medvirket til, at Phase One har opnået bedre finansielle vilkår. Vi har ligeledes fået et bedre overblik af vores finansielle aftaler samt priser, herunder en væsentlig øget transparens. Forløbet er håndteret tilfredsstillende fra NORTHs side.”
— Martin Høy, CFO.

UNI-TEL
Uni-tel leverer IP erhvervstelefoni, som tilpasses virksomhedens behov. I seneste regnskabsår havde Uni-tel et bruttoresultat på 28 mio. kr. og et resultat før skat på 10,5 mio. kr.

”NORTH har som uvildig bankmægler rådgivet Uni-tel i forbindelse med forhandlingerne ved et bankudbud. NORTH har rådgivet omkring valg af bankprodukter, herunder skabt øget gennemsigtighed omkring løsninger og priser. Dette har betydet, at Uni-Tel har opnået de bedst mulige løsninger og priser i markedet. NORTHs analyse og vurdering har gjort det let for os at træffe rette beslutning i.f.m. bankudbuddet. Jeg er meget tilfreds med NORTHs arbejde.”
— Morten Isaksen, CFO.

MESSAGE
MESSAGE er en international modevirksomhed, der designer og distribuerer modetøj i EU, Norge og Nordamerika, samt driver detailkæden MESSAGE med butikker i Danmark og Norge. I seneste regnskabsår havde MESSAGE et bruttoresultat på 80 mio. kr. og et resultat før skat på 10 mio. kr.

”NORTH har gennemgået vores finansielle løsninger og via deres rådgivning har vi opnået bedre vilkår. Samarbejdet med NORTH har givet os en bedre indsigt i vores finansielle løsninger og samtidig givet pæne besparelser på det samme setup. Processen med NORTH har forløbet tilfredsstillende, og vi har hele tiden følt os trygge ved, at NORTH behandlede vores samarbejdspartnere ordentligt og professionelt.”
— Jonas Haven, Financial Manager.

SILVAN
SILVAN er en af Danmarks største forhandlere af gør-det-selv-byggematerialer til private. SILVAN har 42 byggemarkeder fordelt ud over hele Danmark. SILVAN er i dag ejet af den tyske kapitalfond Aurelius. I seneste regnskabsår havde SILVAN en omsætning på 1,6 mia. kr. med et EBITDA på 13 mio. kr.

”Vi har været særdeles tilfredse med forløbet, herunder NORTHs uvildige arbejde – samt udbyttet ved projektet. NORTH har håndteret projektet effektivt og professionelt.”
— Keld Larsen, CFO.

ICM SAFETY
ICM Safety er Danmarks største uafhængige leverandør af arbejdsmiljø og sikkerhedsudstyr. ICM Safety sælger bl.a. arbejdstøj (høreværn, fodtøj, sikkerhedsbriller, veste m.m.) samt faldsikring og miljøopbevaring. I seneste regnskabsår havde ICM Safety et bruttoresultat på 82,6 mio. kr. og et resultat før skat på 4,2 mio. kr.

”Jeg er meget tilfreds med NORTHs uvildige arbejde. De har øget indsigten væsentligt i vores omkostninger i banken – samt optimeret disse signifikant via en genforhandling, der tillige indeholdt en benchmarking. Jeg kan til enhver tid anbefale andre CFO’s og virksomheder at anvende NORTH, der har optrådt professionelt og ordentligt med saglige argumenter i hele processen. Jeg ser frem til fremadrettet at benytte deres ekspertise.”
— Morten Lynge Bjørk, CFO.

LTP GROUP
LTP Group producerer tekstiler/varer for tøjbrands samt for møbelproducenter. Virksomheden beskæftiger mere end 2.000 medarbejdere på sine 10 fabrikker og producerer over tre millioner varenumre om året. I seneste regnskabsår havde LTP Group en omsætning på 614 mio. kr. og et resultat før skat på 57 mio. kr.

”Vi har anvendt NORTH som uvildig rådgiver til at gennemgå vores bankaftaler. Deres rådgivning har været holistisk, hvor de både har set på vores danske – såvel som internationale bankaftaler. Vi har været meget tilfredse med projektet, hvor vi hele tiden har følt os i sikre hænder, vi er blevet orienteret og spurgt undervejs – og det afslutningsmæssige resultat, i form af øget gennemsigtighed og konkrete besparelser, er vi endvidere tilfredse med, hvorfor projektet har været udbytterigt.”
— Jeannett Hvidkjær, CFO.

STEELSERIES
SteelSeries er førende inden for gamingudstyr med fokus på kvalitet, innovation og funktionalitet. SteelSeries produktportefølje består bl.a. af hovedtelefoner, mus, musemåtter og tastaturer, som sælges globalt. I seneste regnskabsår havde SteelSeries en omsætning på 1,3 mia. kr. med et resultat før skat på 112 mio. kr. SteelSeries er ejet af kapitalfonden Axcel.

”Vi ønskede at få en uvildig vurdering af vores valuta-flow, samt en vurdering af øvrige vilkår på de daglige bankforretninger, hvilket NORTH har håndteret på tilfredsstillende vis for os. De har optimeret og genforhandlet priserne, hvilke vi er tilfredse med – og vi har kun oplevet dem som en professionel og kompetent sparringspartner i forløbet.”

GAVEFABRIKKEN
GaveFabrikken har siden 2008 leveret gavekoncepter til danske virksomheder. Med levering af mere end 600.000 julegaver årligt er GaveFabrikken Danmarks største gaveleverandør. I seneste regnskabsår havde GaveFabrikken en omsætning på 178 mio. kr. og et resultat før skat på 17 mio. kr.

”I forbindelse med overvejelser om valg af ny bank har NORTH rådgivet omkring fordele og ulemper ved et bankskifte. NORTH har ligeledes afgivet en konkret vurdering og anbefaling af tilbudte vilkår, løsninger og priser, hvilket er anvendt i bankforhandlingerne. NORTHs rådgivning har gjort, at vi har opnået gennemsigtighed – og har fået et samlet overblik, hvilket har gjort det let for os at træffe den rette beslutning i.f.m. valg af ny bank.”
— Torben Yde, CEO.

KENTAUR
Kentaur designer og producerer arbejdsbeklædning i form af kokketøj, tjenertøj og kliniktøj af høj kvalitet til det europæiske marked. I seneste regnskabsår havde Kentaur et bruttoresultat på 66 mio. kr. og et resultat før skat på 20 mio. kr.

”Vi anvender to forskellige banker, og havde svært ved at gennemskue hvorvidt vi havde de bedst mulige løsninger og priser i markedet. NORTH har i denne forbindelse rådgivet os, og bidraget til at vi har fået gennemsigtighed – samt at vi opnået en betydelig besparelse, hvorfor vi er meget tilfredse med forløbet og NORTHs rådgivning.”
— Mette Gordon Vallentin, Finance Director.

DAGBLADET BØRSEN
Dagbladet Børsen er et medie, som har fokus på erhvervslivet, men dækker også bl.a. samfundsøkonomi og livsstil. Dagbladet Børsen har 107.081 daglige læsere samt har borsen.dk 549.530 unikke brugere. I seneste årsregnskab havde Dagbladet Børsen en omsætning på 288 mio. kr. og et resultat før skat på 48,5 mio. kr.

”Vi har anvendt NORTH til optimering af betalingskortløsninger og har været rigtig tilfredse med forløbet, samt har det været meget udbytterigt.”
— Mads Bigum, Regnskabschef.

KK WIND SOLUTIONS
KK Wind Solutions er blandt verdens førende leverandører af elektriske kontrol- og styresystemer til vindmølleindustrien med en bred global kundeportefølje. KK koncernen har omkring 1.400 medarbejdere og er ejet af A.P. Møller Holding. I seneste regnskabsår havde KK Wind Solutions en omsætning på 2,1 mia. kr. og et resultat før skat på 176 mio. kr.

”NORTH har ageret struktureret og professionelt i hele processen, hvor NORTH har medvirket til skabelsen af et meget tilfredsstillende Reverse Factoring-program, hvilket lever op til vores forventninger. NORTHs kompetencer indenfor det finansielle område har været værdifulde, hvorfor vi synes de er anbefalelsesværdige.”

NOWACO
NOWACO er en familiejet virksomhed med 25 lokationer globalt med specialistviden. De er eksperter indenfor frossent kød, fisk, skaldyr og grøntsager – og omsætter årligt for over 3 milliarder DKK.

”Vi er i NOWACO altid opmærksomme på at optimere på alle fronter, hvorfor det var naturligt tillige at få analyseret vores finansielt orienterede omkostninger dybdegående, samt få genforhandlet vores aftaler med finansielle samarbejdspartnere. NORTH har i den forbindelse håndteret dette professionelt, hvor de har ageret respektfuldt overfor vores samarbejdspartnere. Vi er fuldt ud tilfredse med det afsluttende resultat, hvorfor vi kan anbefale andre virksomheder at anvende NORTH til lignende proces.”

ABACUS MEDICINE
Abacus Medicine er en førende leverandør af original receptpligtig medicin i Europa og bygger på parallelimport - fri bevægelighed for varer på EU’s indre marked. Dette gør at Abacus Medicine tilbyder medicin til en lavere pris i markedet. Abacus Medicine har aktiviteter i over 12 lande med 750 ansatte. I seneste regnskabsår havde Abacus Medicine en omsætning på 3,1 mia. DKK og et EBITDA på 79 mio. DKK.

CFO Henrik Knudsen udtaler, at han har været tilfreds med forløbet håndteret af NORTH samt udbyttet deraf.

KOPENHAGEN FUR
Kopenhagen Fur er verdens største auktionsmarked for pelsskind og med en global markedsandel på omkring 60 %. I seneste regnskabsår havde Kopenhagen Fur en omsætning på 5,8 mia. kr. og et resultat før skat på 19 mio. kr.

“NORTHs rådgivning har bidraget til, at Kopenhagen Fur har fået øget indblik i vores samlede finansielle løsninger og omkostninger – samt har vi opnået betydelig gennemsigtighed. Dette har gjort det lettere for os at navigere – og derved træffe rette finansielle beslutninger. Derudover har NORTHs indsigt og kompetencer betydet, at vi har fået benchmarket vores løsninger og priser, hvilket har givet grundlag for at identificere bedre løsninger og rette markedskonforme prissætning på alle produktområder.”
— CFO Uffe Winther

GLOBAL WIND SERVICE
Global Wind Service (GWS) er en af de førende globale udbydere af serviceydelser til vindmølleindustrien. Fra kontorer på tværs af 11 lande står GWS for levering af turbine teknikere, ekspertise og servicering til vindmølleprojekter verden rundt. GWS har i øjeblikket mere end 850 ansatte til håndtering af dette. I seneste regnskabsår havde GWS en omsætning på 1,15 mia. kr. med et resultat før skat på 29 mio. kr.

”Vi har anvendt NORTH til at vurdere vores finansielle løsninger, hvor de har givet os en værdifuld indsigt i mulighederne. Specifikt har vi også anvendt dem særligt på garantisiden, hvor vi har optimeret vores aftaler – samt fordelt vores eksponering på flere aktører. Vi mener deres arbejde er værdifuldt, hvorfor jeg gerne anbefaler dem overfor andre med samme globale eksponering, som vi har.”
— Claus Haugaard Madsen, CFO.

SOUNDBOKS
Soundboks producerer og sælger trådløse højtalere af høj kvalitet. Soundboks fokuserer på ekstraordinær lydkvalitet og holdbarhed, hvilket har gjort Soundboks til en international virksomhed, der i dag har solgt over 100.000 Soundboks højtalere i mere end 40 lande.

”NORTHs ekspertise og rådgivning har medført, at vi har fået de rette betalingstyper samt opnået lavere priser. Dertil har vi nu et gennemgående overblik i vores samlede betalingsløsninger. Vi er specielt glade for at NORTH har haft fokus på at finde den rigtige løsning for os og vores forbrugere, ikke blot de laveste priser. NORTH har igennem hele processen ageret professionelt og taget ansvaret for fremdrift, hvorfor vi er meget tilfredse med deres uvildige arbejde.”
— Michael Winther, CFO.

GORM’S PIZZA
Gorm’s Pizza er en dansk restaurant- og pizzakæde, der gennem fokus på kvalitet og god service ønsker at give gæsterne en smagsoplevelse i høj klasse. Gorm’s Pizza har i øjeblikket syv restauranter og fire pizzabarer på tværs af Danmark.

”NORTHs rådgivning har sikret transparens og indsigt i vores nuværende løsninger samt prissætning. Dertil har NORTHs ekspertise og indblik i markedet medført, at vi har opnået både bedre løsninger og priser, hvilket vi er meget tilfredse med. Hele forløbet er håndteret effektivt og professionelt.”
— Jakob Mikkel Hansen, CFO.

Wellvita
Wellvitas hovedaktivitet består i at producere og sælge kosttilskudsprodukter, som bidrager til øget livskvalitet. Wellvita har salg i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland og Belgien. I regnskabsåret 20/21 havde Wellvita en bruttofortjeneste på 23,8 mio. DDK.

“Resultatet af samarbejdet var meget tilfredsstillende, hvor jeg vil fremhæve en minimal indsats fra vores side samt en mærkbar besparelse som værende værdifulde succesfaktorer. NORTH bidrager med en mærkbar værdi i det timeforbrug der spares under disse forhandlinger samt i den besparelse de kan opnå med deres indsigt. Jeg kan varmt anbefale at gøre brug af NORTH og deres kompetencer, skulle en virksomhed have lignende udfordringer.”  Jørgen Vind Hansen, CFO Wellvita ApS

Brøndum
Brøndum er blandt Danmarks største og ældste teknikentreprenører og leverer energieffektive kvalitetsløsninger og teknisk service inden for VVS, ventilation, sprinkler, fjernvarme, køl og el til boliger, bygninger og industrianlæg i Danmark, Grønland og i Nordatlanten. Brøndum har cirka 500 medarbejdere og en årlig omsætning på mere end 600 mio. kr.

”NORTH har igennem processen udvist en professionel, struktureret og saglig tilgang med en nicheviden indenfor leasing, fleet management, finansiering, mm. som betyder at Brøndum ifm. udbudsprocessen har opnået markant bedre betingelser og priser, hvor samspillet endvidere mellem de ansvarlige hos Brøndum og NORTH har været komplementerende og meget tilfredsstillende. Dette samtidig med at NORTH har drevet processen fra start til slut, hvilket betyder at eget tidsforbrug er blevet markant mindre, end hvis vi selv skulle have forestået processen alene.”

SACKit
SACKit er en dansk designvirksomhed, som skaber livstilsprodukter i høj kvalitet. Funktionalitet og design er i højsæde, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Bæredygtighed betyder meget for SACKit, hvorfor der konstant er fokus på at reducere negative indvirkninger, samtidig med at der tilbydes lang holdbarhed på produkterne.

”NORTH Financial Procurement har bistået med en optimeret holistisk løsning, hvor vi har opnået væsentlig bedre transparens og vilkår end udgangspunktet. Vi har brugt få ressourcer under forløbet, og vi er tilfredse med hvad vi har opnået, hvorfor vi vurderer at NORTH Financial Procurement bestemt er anbefalelsesværdige.”

BabySam
BabySam blev etableret i 1973 og er i dag, qua deres innovative tilgang og kvalificerede rådgivning, Danmarks største forhandler af babyudstyr. BabySam havde i 2020 en omsætning på ca. 577 mio. DKK og har 242 ansatte. BabySam har en webshop i Danmark, samt ca. 30 fysiske butikker i Danmark.

”NORTHs rådgivning hjalp os med at etablere et overblik på vores betalingsplatforme. Ydermere bistod NORTH os med at analysere og vurdere vores indløsningsaftaler, som viste sig at være mulige at optimere. Afslutningsvis har NORTH forhandlet nye og konkurrencedygtige vilkår på vores indløsningsaftaler, som har givet en betragtelig besparelse. Forløbs- og resultatmæssigt har det været en meget positiv oplevelse, hvorfor vi varmt kan anbefale lignende virksomheder at gøre brug af NORTHs kompetencer.”
CFO Anders Thygesen.

Liewood
Liewood designer og producerer accessoires og interiør i nordisk stil til babyer og små børn. Med fokus på en stærk designprofil, hvor den nordiske designtradition og kravet om kvalitet er centralt. I seneste regnskab androg Liewood omsætning 355 mio. DKK.

“NORTHs ekspertise og rådgivning har medført, at vi har fået tilført de rette lokale betalingstyper samt opnået betydelig bedre priser. Derudover har vi fået et indgående kendskab til betalingsmarkedet. Vi er tilfredse med, at NORTH har haft fokus på at finde de rette løsninger for os, og ikke blot de billigste løsninger. North har igennem forløbet ageret professionelle samt taget ansvar for fremdriften, hvorfor vi er meget tilfredse med projektet.”

Helsam
Helsams hovedaktivitet består i distribution og handel med varer til helsekostbranchen. Helsam består af 43 butikker i Danmark, samt en webshop. I regnskabsåret 20/21 havde helsam en omsætning på 429 mio. DKK.

“NORTHs kompetencer og indsigt har medvirket til, at vi under hele forløbet har haft ro i maven i henhold med nedlukningen – og den nødvendige migrering til den nye betalingsplatform. Samtidig har det muliggjort at vi har kunne koncentrere os vores daglige arbejde, da vi kun momentvis har været involveret i projektet. Vi er ovenud tilfredse med NORTHs indsats, som vi kun kan anbefale andre i lignende situationer at gøre brug af.” – Jakob Stenderup-Larsen, CFO Helsam Gruppen A/S

DIN FORSYNING
DIN Forsyning er et multiforsyningsselskab i Varde og Esbjerg kommune der bidrager til effektiv og bæredygtig håndtering af samfundsressourcerne – inden for drikkevand, spildevand, varme og genbrug. I seneste regnskabsår havde DIN forsyning en nettoomsætning på ca. 850 mio. DKK.

Vi har oplevet at NORTH er kommet med den nødvendige ekspertise og har vist en evne til at køre en effektiv proces sammen med os og vores finansielle leverandører, der har ført til gode resultater. Kendetegnende for NORTHs bidrag til den proces vi har været igennem, har ligeledes været en vedholdende og stringent proces, solide argumenter for vores påstande samt en respektfuld og saglig dialog med vores finansielle leverandører. Vi er meget tilfredse med forløbet og resultaterne heraf.” — Kenneth Sørensen, Økonomichef.

KNAUF
Knauf er en dansk producent og leverandør af gipsplader, akustiklofter samt byggesystemer til letbygkonstruktioner. Knauf er en del af den familieejede Knauf Gruppe. Knauf har mere end 350 medarbejdere og havde i 2021 en omsætning på 1 mia. DKK.

“Vi har i Knauf benyttet NORTHs ekspertise indenfor vurdering og benchmarking af bankaftaler, hvor deres data og benchmarks har været værdifulde til at opnå en øget indsigt i vores samlede omkostninger inkl. de skjulte – samt med benchmarks på alle niveauer. Det har givet os en værdifuld indsigt, således vi kan navigere endnu bedre herfra i.f.t. vores fremtidige ageren overfor samarbejdsbanker. Vi vurderer derfor at de er værd at anbefale til lignende virksomheder, som tilsvarende ønsker dette indblik samt den mulighed for optimering.”

Godik
Godik er en landsdækkende storleverandør indenfor udlejning af materiel til events og festivaler, samt til håndværk og industri, landbrug og detail branchen. I seneste regnskab havde Godik en bruttofortjeneste på 112 mio. DKK, og et årsresultat på 30 mio. DKK.

Efter en introduktion til NORTH valgte vi at benytte dem, hvilket vi bestemt ikke har fortrudt, idet de har skabt øget transparens og overblik, pointeret områder som ikke var gennemsigtige og klare – samt ultimativt bistået med en optimering af alle aftaler. Samspillet mellem NORTH og CFO har udmøntet sig i en væsentlig besparelse, som vi er meget tilfredse med”

Om Too Good To Go
Too Good To Go bekæmper madspild, hvor de har reddet over 164 mio. måltider. Too Good To Go har over 1050 ansatte ”affaldskrigere” og er til stede i 16 lande med over 170.000 partnere samt 61 mio. brugere, der har downloadet appen. “Too Good To Go drømmer om en verden uden madspild.”

“Financial Procurements indsigt i markedet og kompetencer indenfor betalingstyper har bidraget til, at vi har opnået betydelig bedre løsninger og priser. Dernæst har vi fået en øget transparens med et komplet overblik over omkostninger og muligheder. I dag har vi gennemsigtighed i alle vores løsninger og priser, og det gør det lettere for os fremover at træffe beslutninger indenfor området betalingstyper – på et optimalt og oplyst grundlag.”

Om Internetstores
Internetstores er verdens førende digitale specialforhandler af cykler med en årlig omsætning på mere end 370 millioner euro. Internetstores er aktiv i 15 lande, har 6 multinationale virksomheder, der beskæftiger mere end 900 mennesker verden over. De har mere end 40 digitale online-forhandlere i Europa og afsender cirka 40.000 pakker om dagen, i spidsbelastningsperioder.

“Det har været lærerigt og indsigtsfuldt – og har resulteret i et meget bedre overblik over omkostningerne ved betalingsmetoder og meget mere. Disse indsigter og benchmarks blev efterfølgende brugt i forhandlinger, hvilket gav tilfredsstillende resultater. En værdifuld proces, og vi vil fortsætte med at bruge deres kompetencer.”

 

Om Brødrene A&O Johansen
Brødrene A&O Johansen A/S er en danskejet virksomhed, som blev grundlagt i 1914 og børsnoteret i 1963, med hovedsæde i Albertslund og 47 filialer i Danmark. AO er en af de førende grossister i byggebranchen med mere end 100 års erfaring, 58 butikker fordelt over hele landet – plus en håndfuld i Sverige – ca. 700 medarbejdere, omkring 60.000 varevarianter på deres centrallager og fem primære forretningsområder: VVS, VA, El, Værktøj og ”Gør-det-selv”-markedet.

“Samarbejdet med NORTH Financial Procurement har medført, at vi har fået en indsigt vi ikke selv har kunnet tilvejebringe, det rette betalingssetup og en markant omkostningsreduktion på vores betalingsløsninger.” – Jesper Teddy Christiansen, Økonomichef

Rains
Rains er et moderne international livstilsbrand med afsæt i en nyfortolkning af den klassiske gummiregnfrakke. I seneste regnskabsår havde Rains et bruttoresultat på 46 mio. kr. og et resultat før skat på 27 mio. kr.

‘”Financial Procurement har med deres stærke indsigt og kompetencer på det finansielle erhvervsområde ydet uvildig holistisk rådgivning, som har givet en væsentlig øget transparens og indsigt i prissætningen, løsningerne og relevante aktører. De har formået at forhandle tilfredsstillende individuelle aftaler på vores vegne, hvormed vi har opnået bedre globale løsninger – samt en væsentlig forbedret prissætning. Forbedringerne af løsninger og priserne er i øvrigt væsentlig bedre end jeg initialt havde forventet.” 
— Kenneth Davids, Financial Manager og medejer. 

3Shape
3Shape udvikler og producerer næste generations teknologi, der kommer både tandlæger og patienter til gode og betjener kunder i over 100 lande vha. markedsledende innovativ teknologi med stor succes. I seneste regnskabsår havde 3Shape en nettoomsætning på ca. 1,7 mia. DKK på koncernniveau.

”Det er essentielt for os at være konkurrencedygtige på alle parametre, hvorfor det er vigtigt at vi har tilfredsstillende vilkår og løsninger hos alle samarbejdspartnere. NORTH har bistået 3Shape med en gennemgang af vores finansielle set-up, hvor vi har oplevet kvalificeret og værdifuld uvildig rådgivning. 

NORTH har udvist en professionel og saglig tilgang med en nicheviden inden for alle vores bankprodukter – og har positivt udfordret 3Shape på områder vi umiddelbart ikke havde vurderet et behov. I fællesskab fik vi derfor fastlagt scopet.” 

Om Mikkeller
Mikkeller er et dansk bryggeri, der med sit fokus på nytænkning og kvalitet har etableret sig som én af de førende aktører indenfor specialøl i Danmark og internationalt. Mikkeller har i øjeblikket 41 barer og restauranter på tværs af 15 forskellige lande med 600 ansatte.

CFO Mads Sanderhoff Poulsen udtaler, at han har været tilfreds med forløbet og udbyttet via Financial Procurement’s uvildige rådgivning.

GUBI
GUBI er en dansk design- og interiørvirksomhed inden for møbler, belysning og interiørprodukter. GUBI’s produkter sælges i detailbutikker samt til professionelle kunder over hele verden. Ca. 75% af omsætningen stammer fra lande uden for Danmark. I seneste regnskabsår havde GUBI et bruttoresultat på 167 mio. kr. med et resultat før skat på 133 mio. kr.

“NORTH Financial Procurement’s rådgivning har bidraget til, at GUBI har opnået bedre finansielle løsninger og priser. Deres rådgivning har endvidere resulteret i, at vi har opnået den fornødne gennemsigtighed. Processen er håndteret professionelt og effektivt fra Financial Procurement’s side, hvorfor vi er meget tilfredse med deres arbejde”.

Abena
Abena udvikler og producerer bl.a. sygepleje, engangsartikler, personlige værnemidler og rengøringsprodukter, mens kunderne hovedsagligt består af sygehuse, plejehjem og private erhvervsvirksomheder mv. Abenas produkter markedsføres i dag i over 80 lande verden over og koncernen har ca. 1.800 medarbejere, samt en omsætning på over 6 mia. kr. i regnskabsåret 2020/21.

”Bankprodukter i større virksomheder i dag er komplicerede og tidskrævende at gennemskue, ligesom det kan være vanskeligt at have det fulde overblik. Vi anvender løbende NORTH til analysering/vurdering af vores banker, hvilket giver os den transparens, gennemsigtighed og benchmark af vores bankforretninger, som sikrer en mere nuanceret dialog med vores banker”.

25syv
25syv er et dansk spilselskab med mange års erfaring indenfor online sportsbetting, spil, casino og hestevæddeløb. 25syv-familien består af Bet25, Rød25, Derby25 og CasinoGo.

”Vi valgte at gøre brug af NORTHs kompetencer, da vi havde mistanke om forkert opkrævede gebyrer fra en betalingsleverandør. Med NORTHs assistance, fik vi identificeret og synliggjort over for vores leverandør, at der over længere periode havde været en markant overfakturering, hvilket blev rettet og siden hen krediteret. Processen har været en positiv oplevelse, der har været godt styret af NORTH og resulterede i en ikke uvæsentlig besparelse. Sammenholdt med et absolut minimum af timer brugt for vores side, er vi ganske tilfredse med projektet.”

Seneste nyheder

betalingsløsninger

Guide til bedre betalingsløsninger og priser

Guide til bedre betalingsløsninger og priser Download NORTHs guide til bedre betalingsløsninger og priser 2024 I denne...
person ved stranden

Download HR-chefens guide til trivsel og sundhed på arbejdspladsen

Download HR-chefens guide til trivsel og sundhed på arbejdspladsen Lær hvordan du kan optimere arbejdspladsens trivsel...
trioworld

Trioworld har anvendt NORTH – Financial Procurement som uvildig rådgiver i forbindelse med deres factoring program

Udbytte Med et kontinuerligt fokus på at have de bedste og mest omkostningseffektive løsninger, valgte Trioworld at...