Nye regler for anmeldelse af arbejdsulykker d. 1 juli 2022.

12. July 2022

For at sikre en mere korrekt, rettidig og smidig anmeldelsesproces er anmeldereglerne for Arbejdsskadesikringsloven og Arbejdsmiljøloven ensrettet per 1. juli 2022. Det betyder, at arbejdsgivere ikke længere skal forholde sig til flere sæt kriterier og tidsfrister, og at den tilskadekomne hurtigere kan få en afklaring.

De nye anmelderegler for arbejdsulykker er som følger:

  • En arbejdsulykke skal anmeldes senest 14 dage efter første fraværsdag.
  • Arbejdsulykken skal anmeldes, uanset om det forventes, at der skal betales ydelser efter loven eller ej. (Dermed bortfalder den gamle 5-ugers regel).
  • Arbejdsulykker, der ikke har medført fravær, skal anmeldes, hvis der forventes udbetaling af ydelser efter arbejdsskadesikringsloven (fx behandlingsudgifter, varigt mén, erhvervsevnetab). Fristen for anmeldelse er senest 14 dage efter tilskadekomstdagen.
  • Anmeldelse sker i systemet EASY på virk.dk (Ikke til AES).


Kort sagt er budskabet: HUSK at anmelde alt indenfor 14 dage i EASY

LinkedIn
Facebook

Skal vi give dig et uforpligtende tilbud?

Udfyld formularen, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder, eller hvis du har spørgsmål vedrørende erhvervsforsikring. Vi guider dig til flere fordele og mindre risici.

Overvejer du at blive kunde?

Kontakt Fie Ravnhild for en uforpligtende snak om arbejdsskade.

Fie kan træffes man – fre kl. 9 – 16.

Ring 31 11 16 36
Skriv til fra@northrisk.dk

Fie Ravnild

Læs nogle af vores andre nyheder.

blazing fire

Brandsikring af ejendomme

Book en gennemgang af jeres ejendom og få en guide til en bedre brandsikring Når brande omtales i medierne, spørger afdelingsbestyrelser og

Læs mere