Vanvidsbilisme og firmabiler

Den 31. marts er den nye Lov mod vanvidskørsel trådt i kraft, hvilket kan have store økonomiske konsekvenser for virksomheder med firmabiler – uanset om bilerne er købt eller leasede.

Loven har til hensigt at hindre vanvidskørsel og giver politiet øgede beføjelser, der betyder, at en bil kan konfiskeres såfremt nedenstående overtrædes:

  • Ved særlig hensynsløs kørsel
  • Ved en fartovertrædelse på mere end 100 % af det tilladte, i tilfælde hvor hastigheden overstiger 100 km/t.
  • Ved kørsel med over 200 km/t uanset hastighedsgrænsen
  • Ved kørsel i bil med en promille på over 2,0


Det betyder, at såfremt en fører bliver stoppet i sin firmabil, kan politiet beslaglægge bilen uagtet, at det er en firma-/leasingbil, og firmaet er dermed ansvarlig for regningen.

Der findes pt ikke nogen forsikring, der dækker bilejerens tab ved beslaglæggelse af biler, og vi opfordrer derfor vores kunder til at tage højde for den nye lov i gældende firmapolitikker.

Del artikel.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Læs vores andre artikler.

Kontakt os.

Find ud af hvad North kan gøre for dig og din virksomhed. Send os en besked hvis du har brug for en guide som kan levere uvildig rådgivning inden for forsikring, pension, financial procurement og realkreditfinansiering.

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger. Du kan læse mere om hvordan vi behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.